+37322837110    str. Mircea cel Bătrân 32/10, et. 2, mun. Chișinău
+37322835363    str. Ismail 86/4, et. 2, mun. Chișinău

Chirurgie dentară - extracție dentară

Chirurgia dentale - Estrazione dentale

'Extracția dentară (sau avulsia) este o procedură chirurgicală care implică îndepărtarea 'unui dinte din alveolă. Un dinte este supus unei extracții atunci când, 'din motive patologice sau impedimente fizice, permanența în locația sa naturală ar crea daune mai mari. Trebuie subliniat însă că un dinte este extras doar atunci când este necesar și numai dacă nu poate fi salvat sau tratat prin alte metode conservatoare.

Extracția

În general, o premedicație bazată pe antibiotice este utilizată cu o zi înainte de operație, posibil asociată cu un antiinflamator pentru a reduce edemul postoperator.

Anestezia locală pe care dentistul o folosește amorți dintele este foarte eficientă în inhibarea funcției fibrelor nervoase care transmit senzații de durere, dar nu este atât de eficientă asupra fibrelor care transmit senzațiile de presiune. În timpul procesului de extracție este, prin urmare, inevitabil să experimentați o senzație de presiune, chiar și de presiune puternică, care totuși nu este legată de durere.

În zilele care urmează intervenției chirurgicale și în funcție de numărul de dinți extrasați, este posibilă apariția unui hematom, mai des de umflare postoperatorie. Nutriția postoperatorie trebuie să fie, în general, lichidă, iar gheața este recomandată pentru a reduce umflarea și pentru a ameliora durerea. Suturile care nu sunt reabsorbite sunt extrase de medicul dentist într-o întâlnire ulterioară, suturile absorbabile dispar spontan în termen de 7-10 zile de la operație.

Perioada postoperatorie variază foarte mult între indivizi, dar perioadele de vindecare sunt, fără îndoială, mai lungi pentru fumători..

După extracție

Când se extrage un dinte, dinții vecini tind să se miște, iar orice modificare a alinierii dinților poate avea un efect asupra sănătății dentare generale. Chiar și extracția unui singur dinte poate provoca probleme asociate cu capacitatea de mestecat sau funcționalitatea articulațiiei temporo-mandibulare; în plus, dinții nealiniați devin cu ușurință capcane pentru reziduurile alimentare și sunt mult mai greu de curățat - doi factori care prezintă un risc foarte mare de a dezvolta carii dentare și boli ale gingiilor. Tocmai pentru a evita acest tip de complicații, medicul dentist încurajează pacientul să înlocuiască dintele extras cât mai curând posibil.

Dopo Estrazioni

Chirurgie dentară

În multe situații, pierderea dinților este asociată cu atrofie severă a oaselor și țesuturilor moi.

În aceste cazuri, uneori devine necesară regenerarea osului lipsă cu proceduri chirurgicale (de exemplu, grefe osoase etc.) efectuate atât înainte de inserarea implantului, cât și, atunci când este posibil, simultan cu implanturile, cu o reducere a numărului de intervenții.

Ce este o grefă osoasă

Altoirea oaselor este o procedură chirurgicală care înlocuiește osul lipsă cu os artificial, natural sau sintetic. Grefarea osoasă este cea mai frecvent utilizată în stomatologie pentru a putea introduce implanturi dentare.

  • după îndepărtarea chisturilor osoase sau a defectelor parodontale;
  • în cazurile de defecte osoase posttraumatice, cu pierderea dinților;
  • corectarea defectelor osoase.

În prezent sunt utilizate următoarele metode de altoire a osului:

  • Regenerarea osoasă ghidată (GBR - Regenerarea osoasă ghidată);
  • Grefa de bloc;
  • Extinderea crestei alveolare (Split Crest).

Grefarea osoasă nu este recomandată în următoarele condiții:

  • în caz de diabet;
  • hemoragii (tulburare de coagulare a sângelui;
  • pacienții supuși chimioterapiei;
  • administrarea de medicamente anticoagulante, imunosupresoare sau antiepileptice.
Innesto osseo non è raccomandato negli seguenti condizioni

Sinus lift

Sinusurile maxilare sunt cavități (goale) care se află în osul maxilar, sub pomeți, sunt căptușite cu mucoasă (membrana Schneider) și comunică prin osteomeat cu cavitățile nazale.

Funcția lor esteumidificarea, lubrifierea și încălzirea aerului inhalat în timpul inspirației.

Această tehbică prevede deschiderea unei uși capcană osoasă în peretele anterior al sinusului maxilar printr-o inserție specială care este capabilă să nu deterioreze membrana.

La inserarea biomaterialului membrana Schneider rămâne ridicată,iar materialul de umplere se solidifică datorită cheagului de sânge. Pentru a obține succesul intervenției, materialul inserat trebuie să rămână stabil și în contact cu peretele palatin.

Există mai multe materiale de umplutură

În clinica noastră folosim Bio-Oss®, care este înlocuitorul osos natural cele mai utilizate în lume în stomatologia regenerativă. Proprietățile osteoconductive extraordinare permit obținerea unei regenerări osoase eficiente și previzibile pentru a evita ca pacientul să fie supus îndepărtării autologe din zona craniană sau din creasta iliacă (șold).

Procedura de ridicare a sinusurilor se efectuează sub anestezie locală, mai jos sedare conștientă, după care poți avea un pic de reacție umflături care trec după o zi sau două.

Țineți legătura cu noi

Lăsați-ne contactele dvs. și veți primi oferta în cel mai scurt timp posibil.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Mesajul dvs. a fost trimis cu succes!

Ceva nu a mers bine, încercați să actualizați și să retrimiteți formularul.

Se încarcă ...