+37322837110    str. Mircea cel Bătrân 32/10, et. 2, mun. Chișinău
+37322835363    str. Ismail 86/4, et. 2, mun. Chișinău

Coroane dentare

corone dentali

Ce este o coroană artificială?

O coroană dentară artificială este o proteză fixă care ne acoperă dinții în exterior. Este ca și cum ar fi o coroană dentară naturală, dar care este de fapt realizată cu un material diferit de dintele nostru, dar care seamănă cu forma și culoarea acestuia pentru a-l înlocui pe acesta din urmă, în caz de nevoie.

Din ce fel de material sunt făcute coroanele dentare?

Există diferite tipuri pe piață:

1.Coroane metaloceramice

Au partea interioară din metal și partea exterioară din ceramică, pe de o parte, rezistență și, pe de altă parte, o bună estetică. În zilele noastre există coroane din ceramică completă cu miez armat, care pot fi folosite și pentru dinții posteriori. Timpul de utilitate a coroanei este de șapte ani, dar în majoritatea,cazurilor chiar mai mult, până la 40 de ani.

Au o rezistență și o estetică excelente. Dacă le comparăm cu coroanele metalice ceramice, acestea sunt mult mai ușoare și au până la dublul rezistenței. Sunt cele mai bune din punct de vedere estetic, dar și cele mai scumpe.

Se realizează ceramică completă (presă - ceramică)fără baze metalice și tocmai ceea ce oferă tehnicianului dentar cele mai mari șanse de a obține transparență naturală și, de asemenea, estetică la un nivel superior. Evident, o coroană care nu are un suport metalic gri închis se integrează mai bine cromatic cu dintele natural. Odată cimentată în gură, este imposibil să o deosebim de cele ale dinților adiacenți.
De asemenea, este important să ne amintim că ceramica este un material extrem de biocompatibil, ceea ce înseamnă că organismul nu prezintă niciodată semne de alergie sau respingere față de ceramică. .

Coroanele temporare cu rășină sunt cele utilizate pentru protejarea dinților pregătiți (cu volum redus) în perioada dintre amprentele dentare și livrarea coroanei finale în materialul ales.

Proteze dentare

Proteza dentară este un substitut dentar mobil care înlocuiește dinții lipsă. Există diferite tipuri de proteze dentare.

Proteze dentare fixe

Proteza fixă înlocuiește dinții pierduți și reabilitează cavitatea orală din punct de vedere estetic și funcțional. Proteza fixă este cimentată pe dinți sau implanturi.

protesi dentali

Coroanele (înlocuitori artificiali pentru un singur dinte) și punțile (înlocuite cu mai multe elemente dentare) cimentate pe stâlpi de susținere naturali (dinți adiacenți)prin urmare, nu pot fi detașate de pacient.

Proteză dentară mobilă

În cazurile în care nu este posibilă înlocuirea dinților extrasați cu o proteză fixă, terapia protetică se efectuează cu o proteză mobilă, totală sau parțială.

Protezele mobile sunt dispozitive mobile care înlocuiesc dinții naturali. Pacientul trebuie să îndepărteze proteza detașabilă pentru igiena orală cel puțin o dată pe zi.

Proteza mobilă poate fi totală sau parțială.

Protezele dentare complete pot fi realizate în:

  • acrilic (fără baza metalică)
  • wironit (bază metalică)
  • acetal (un material alb flexibil, lipsit de metal)

Lucrările semifixate

Lucrările semifixate sunt împărțite în două părți, dintre care:
o parte este fixată în gură (construcție metalo-ceramică), în timp ce proteză wironit are partea mobilă a protezei și este îndepărtată numai din motive de igienă orală. Este o soluție excelentă atunci când nu este posibilă efectuarea implantologiei dentare.

Fiecare persoană are nevoie de ceva timp pentru a se obișnui cu proteza. Perioada de obișnuință este individuală, dar este posibil să dureze până la două luni pentru a se obișnui permanent cu ea.

I lavori semifissi

O întreținere adecvată este importantă pentru o durată lungă de viață a protezei..

Se recomandă îndepărtarea și perierea protezei cu pastele de dinți convenționale zilnic și îndepărtarea protezei pe timp de noapte și menținerea scufundată în lichid.

Menținerea frecventă a protezei din gură noaptea permite gingiilor să se vindece normal și ajută la fluxul salivar normal.

Chiar și după primirea protezei , este necesar să vizitați periodic medicul dentist pentru a monitoriza sănătatea bucală și pentru a trata orice inflamație.

Țineți legătura cu noi

Lăsați-ne contactele dvs. și veți primi oferta în cel mai scurt timp posibil.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Mesajul dvs. a fost trimis cu succes!

Ceva nu a mers bine, încercați să actualizați și să retrimiteți formularul.

Se încarcă ...